Nico Pakvis

Een portretfotograaf maakt foto’s op zo’n manier dat het portret écht iets zegt over het model. Een portretfoto vangt iemands uitstraling en karakter. Het is aan de fotograaf om samen met het model op zoek te gaan naar dátgene wat hij of zij uit wil stralen.

Mijn stap in fotografie

Als fotograaf ben ik autodidact. Boeken, internet en enkele workshops hebben mij gebracht waar ik nu ben. Ik ben van mening dat fouten maken je verder brengt in de fotografie. Door open te staan voor inhoudelijke kritiek heb ik mij steeds kunnen verbeteren. Publiceren op 1x.com heeft mij geholpen om mijn eigen stijl te ontwikkelen.

Sinds 2018 heb ik een studioruimte in Leeuwarden. Ruimte om nieuwe dingen uit te proberen en flexibel in het maken van afspraken. Inmiddels heb ik daar al meer dan 400 modellen voor de lens gehad.

 

 

Niet altijd fotograaf geweest

Mijn wieg stond in Vlaardingen. Na de lagere en de middelbare school ging ik naar Rotterdam om er voor onderwijzer te leren. Op mijn twintigste vertrok ik naar Friesland om daar mijn brood te verdienen. Ik heb gewerkt op een vormingscentrum, op een internaat, op een basisschool en bij een jobcoachorganisatie. Na Sneek en Appelscha ben ik in 1990 in Leeuwarden gaan wonen. Ik ben een stadsmens tenslotte. Verder ben ik getrouwd, vier keer vader en vier keer opa.

Naast mijn werk ben ik ook jarenlang semi-professioneel muzikant geweest. Als (contra)bassist heb ik ruim 25 jaar met verschillende veelspelende bandjes het podium beklommen.